top of page

ИСТОРИЯ ЗА НОВО НАЧАЛО

сапуни

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СЪС SOLIDIFIQUE

Ние сме майка и дъщеря и създадохме този бранд с една мечта - да превърнем света в по-красиво и по-екологично място. Да покажем, че можете да се грижите за себе си и за планетата с една и съща страст. Обгърнати от природата и вдъхновени от красотата и благата й, решихме да създадем нещо уникално, нещо иновативно, нещо, което носи полза за хората , но и не вреди на околната среда.

Така се роди SOLIDIFIQUE - линия от натурална твърда козметика, която не само подхранва и хидратира кожата, но и допринася за опазването на нашата прекрасна планета. Всеки един продукт от нашата линия съдържа само най-добрите натурални съставки, подбрани с грижа и уважение към природата - етерични масла, билки и растения, обогатени с енергията и живота на земята.

ГОРДЕЕМ СЕ С НАШИЯ БРАНД, ЗАЩОТО...

натурални

ИЗПОЛЗВАМЕ САМО
100% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ

Нашата мисия се корени във вярата, че природата ни осигурява всичко необходимо, за да подхраним и да се грижим за кожата си. Като използваме силата на естествените съставки, ние се стремим да предоставим ефективни решения за грижа за кожата, които са едновременно нежни и безопасни за всички типове кожа. Създаваме продукти близки до природата и с респект към нея.

cruelty free

НАШИТЕ ПРОДУКТИ НЕ СА
ТЕСТВАНИ ВЪРХУ ЖИВОТНИ

Ние обожаваме животните! Никога не бихме тествали върху тях! Създаваме по-безопасни и по-устойчиви продукти за красота, в унисон с нарастващата осведоменост и загриженост за хуманното отношение към животните. Искаме клиентите ни да направят информиран избор, който е в съответствие с техните ценности и допринася за положителната промяна в козметичната индустрия.

zero waste

ПРИЛАГАМЕ "ZERO WASTE"
КОНЦЕПЦИЯ ЗА ОПАКОВКИТЕ

Zero waste концепцията се основава на идеята за минимизиране на отпадъците и намаляване на негативното въздействие върху околната среда. Използваме хартия, картон, алуминий и стъкло за нашите опаковки, някои от тях са подходящи и за повторна употреба. Така се стремим към постигането на баланс между функционалност, естетика и устойчивост.

без вода

ФОРМУЛИТЕ НИ СА ЧИСТИ,
БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ НА ВОДА

Създаването на формули без вода позволява както изпълнението на екологични ангажименти, така и да се избегнат консервантите и да се увеличи концентрацията на активни съставки. А това ни гарантира по-безопасни и по- ефикасни продукти. По този начин може да вземете максимума от вълшебните свойства на натуралните растителни масла, екстракти и билки, които продуктите ни съдържат.

ритуал

ПРЕДЛАГАМЕ ГРИЖА И УДОВОЛСТВИЕ ЕДНОВРЕМЕННО

Грижата за кожата е нещо повече от постигане на красив външен вид - тя е да се грижим за себе си отвътре навън и да култивираме чувство за благополучие и любов към себе си. Затова ние предлагаме ритуали за грижа за кожата, с които можем да подобрим не само физическия си външен вид, но и  емоционалното и духовното си здраве.

без вредни съставки

ПРОДУКТИТЕ НИ НЕ СЪДЪРЖАТ
ВРЕДНИ ХИМИЧНИ СЪСТАВКИ

Една от основните ни цели е да създаваме напълно натурална козметика, която да носи само ползи за кожата. Затова твърдо можем да заявим, че нашите продукти не съдържат синтетични съставки, минерални масла и химикали и са без силикони и петролни продукти. Така можем да гарантираме, че нашите ритуали за грижа за кожата, свещи и сапуни са безопасни за употреба и подхранват кожата ви по най-добрия начин.

ЗАЩО ПРИЛАГАМЕ ZERO-WASTE КОНЦЕПЦИЯ?

Идеята зад SOLIDIFIQUE възникна от желанието ни да направим нещо добро за нашата планета, да дадем своя принос към опазването на околната среда. За тази цел, решихме да избегнем използването на пластмаса в нашите опаковки и да приемем zero-waste политика. 

 

Използвайки десетки етикети като натурален, веган, без жестокост към животни, еко, отговорен, био, рециклиран, без химикали… ние всъщност се опитваме да изразим желанието си да запазим себе си, опазвайки света около нас – нашата люлка, мястото, където сме родени и отглеждаме децата си. Няма точно название на този стремеж. Обличаме го в думи, определения, метафори, понякога подходящи, а понякога – не. Всъщност, не е важно как ще го наречем,  важното е да го запазим жив.
 
Да се стремим към създаване и използване на продукти, близки до природата и с респект към нея. Да си даваме сметка какво ѝ причиняваме и времето, което ще и е нужно за да излекува раните, които сме и нанесли. И то с всяка своя постъпка, колкото и незначителна и дребна да ни изглежда – като изхвърляне на опаковка от използван гел душ в кофата за боклук например.

Днес, употребата на козметични продукти генерира милиарди тонове нерециклируеми отпадъци. Ето защо, малките жестове - да обръщаме внимание на опаковките на продуктите , които купуваме, са толкова важни. Затова ние от SOLIDIFIQUE създадохме нашия бранд, мислейки за бъдещето на нашата планета и с любов към природата и животните. Направихме почти невъзможното, за да създадем формули и текстури, които нямат нужда от пластмасова опаковка, за да може Вие - нашите клиенти, да ги използвате с чиста съвест.

КРАСОТА И ЗДРАВЕ
ЗА ВАШАТА КОЖА

Но нашата мисия не е само да опазваме природата - тя е също и да се грижим за вашата кожа. Нашата твърда козметика е изцяло натурална и ръчно изработена, предлагайки множество ползи за кожата. От хидратация и овлажняване до защита от вредните външни влияния на околната среда, продуктите на SOLIDIFIQUE са създадени с единствена цел - да ви подарят здрава, красива и бляскава кожа.


Ние вярваме, че красотата е повече от просто външен облик - тя е свързана с грижа, уважение и любов към себе си и към планетата, на която живеем. С всеки един продукт от нашата линия, ние продължаваме да се стремим към по-добро бъдеще за нашата планета и създаваме козметика, която не само ще подхранва кожата, но и ще подхранва душата.

IMG_9096.JPG
bottom of page